Nieuws?


Updatedatum: 27 oktober 2018.Veel wandelplezier dit najaar in 2018 . . . . .


Op donderdag 15 november 2018 start de gymnastiek voor senioren weer in de gymzaal aan de Kerkweg 19a in Ede. Fit de winter door.

Gymnastiek voor actieve senioren vanaf 60, 70, jaar of ouder, en nog redelijk fit.
We doen nog lekker mee en willen onze conditie op pijl houden. Dat kan door deel te nemen aan een wekelijkse gymnastiekles in de gymzaal aan de Kerkweg in Ede, in een gemengd groepje, mannen en vrouwen.
We beginnen met een kwartiertje Zweedse gymnastiekoefeningen. Alle spieren worden even gebruikt waardoor u in vorm bent om vervolgens op de gymnastiektoestellen te oefenen. Niet met halsbrekende oefeningen maar meer om te klauteren, te hangen, op te trekken, rekken en strekken, te springen en die dingen te doen die een uitdaging lijken maar al gauw je zelfvertrouwen in het bewegen bevorderen.
Niets moet maar het is leuk te ontdekken wat je allemaal nog wel kunt. We oefenen vooral de spieren die je niet zo vaak meer gebruikt zoals de armen en het bovenlichaam. Na enige tijd zul je ontdekken wat je allemaal nog aan kunt. Met een goede conditie krijg je minder gauw een blessure in het dagelijks leven. Spieren die je niet of weinig gebruikt verslappen. Je lichaamsconditie vraagt om onderhoud.


Doe mee en kom ook een uurtje gezond bewegen in een gymnastiekzaal. Iedere donderdagmorgen van 09:00 tot 10:00 uur.

Fit de winter door! Gymnastiekles voor senioren van donderdag 15 november 2018 tot donderdag 30 mei 2019.
Meer informatie? Bel Peter Werkhoven 0318-651549, of kom gewoon even kijken op het lesuur in de zaal. Doe gratis een keertje mee.
Waar? Gymzaal Kerkweg. Kerkweg 19a 6717EX EDE. Donderdagochtend van 09:00 uur tot 10:00 uur.


Mijn wandelpoolprogramma?
Op de pagina Wandelagenda; de groepswandelingen die ik organiseer.


Verslagjes van mijn groepswandelingen zijn te vinden op het 50plusser Platform bij de club Recreatief Wandelen. Van harte aanbevolen! Je krijgt een goede indruk wat je zo al kunt verwachten. Ik ben beheerder van de club Recreatief Wandelen.
Leer wandel-navigeren met kaart en kompas volgens de moderne, praktische, RACR-methode. Voordeel van de RACR-methode. De meeste wandelkaarten zijn bruikbaar. Het kompas is een hulpmiddel zonder dat nauwkeurigheid echt vereist is. Je kunt de methode snel leren en onder de knie krijgen door na een theoretische inleiding te oefenen in ’t veld.
Klik voor de video "Uitleg van de RACR-methode"